KAKO OBLIKOVATI OBRVE

July 21, 2015Obrve znatno doprinose celokupnom izgledu vašeg lica. Postoji ogroman broj oblika, boja ali sasvim je logično da ne stoje sve svima. Debljina, oštrina kao i uglovi vaših obrva odredjuju se najbolje prema obliku vašeg lica. Nepisano pravilo je da se oštri oblici lica ublažavaju nežnim obrvama bez oštrih uglova i obrnuto ukoliko imate oblo lice. Ukoliko imate širok nos, vizuelno ga smanjujete tako što približavate početak obrva. Ukoliko imate usko i izduženo lice, obrve će biti kraće i tako dalje. Pre nego što krenem sa daljim objašnjavanjem želim da napomenem da se obrve prilagodjavaju i ličnom stilu, u svakom slučaju ne treba se ograničavati. Ukoliko želite da nemate obrve ili pak da budu zelene, ne dozvolite da vas u tome spreče neki nametnuti socijalni standardi.


Za razliku od tipičnog slikovitog prikaza, kao što je ovaj ovde, stilisti za obrve kao što je poznata Anastasia (A. Beverly Hills) uvideli su da pstoji bolji način za odredjivanje putokaza koje treba pratiti kada oblikujete obrve. Obrva počinje kod zamišljene prave linije koju povlačimo od početka "ugla" nozdrve na gore. Najviši deo obrve, onaj posle koga sledi pad, se nalazi na zamišljenoj liniji koju vučemo od centra nosa. Obrva se završava u tački na zamišljenoj liniji koju povlačimo od završetka nozdrve i prolazi tačno pored spoljašnjeg ugla oka. U skladu sa ovim, ja popunjavam obrve jer je nemoguće da ih pustim s obzirom na to da rastu neravnomerno.
Sad kada imate u vidu prikaz koji služi kao neka vodilja, prelazimo na praktični deo:
 1. Čupate obrve ali isključivo one dlačice koje su na neželjenim mestima, one koje su uz obrvu ostavite.
 2. Počešljajte obrve na gore i provučite češljić do kraja obrve, ono što je van češljića ošišajte makazicama. Ja koristim makazice za nokte.
 3. Obrve oćešljajte u smeru rasta dlaka i nacrtajte tanku liniju tačno ispod obrve. Ta linija predstavlja vaš željeni oblik i sve dlačice koje su izvan nje počupajte.
 4. Zatim popunite obrve ili samo stavite fiksirajuću maskaru.

Ukoliko vas zanima kako ja crtam obrve kliknite OVDE.Da li same oblikujete obrve ili to prepuštate kozmetičaru?

You Might Also Like

10 comments

 1. Iskrena da budem ne bih se usudila da dam nekome da mi pipne obrve. Sama ih sredjujem. Ja moje ne iscrtavam. Tvoje obrve su savrsene. :) Skroz prirodno izgledaju. I da, nosila sam nekad zelene obrve. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam jednom napravila grešku i od tada ih čupam sama. Hvala ti puno!
   I bravo za obrve u boji, moj izbor je uvek padao na ljubičastu :D

   Delete
 2. Eto vidis nikad ne bih znala da postoji drugi nacin sa ovim linijama. Meni nikad nije ispadalo kako treba po onoj prvoj semi i bas cu da probam ovo. Super post! Kika

  ReplyDelete
 3. ranije su ti obrve bile isto lepe ali napadne sad su super, prirodne i taman!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno!
   I meni se jako dopada da izgledaju prirodnije. :)

   Delete
 4. Mnogo suptilnije izgledaju obrve sada.Cime ih popunjavas?Jer boja je odlicna i savrseno se uklapa sa prirodnom bojom!Pozdrav i hvala na odgovoru :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno Jasna!
   Uglavnom ih popunjavam ABH Brow Wiz-om u nijansi Granite ali nije toliko do proizvoda koliko do promene tehnike. Pored toga koristim i ABH Dipbrow Ebony, Illamasqua Brow Cake Vehement, najtamniju Aurinu olovku i NYX maskaru. Sve zavisi od raspoloženja! :D

   Delete
 5. Sama i to upravo po ovakvoj šemi. U poslednjih godinu dana ih i farbam inema više iscrtavanja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I ja planiram farbanje ali se plašim da ne bude očigledno. Istražiću još o tome pa ću verovatno probati :D

   Delete