Produžite vek trajanja veštačkim trepavicama

May 07, 2015Znam par devojaka koje trepavice iskoriste samo 4-5 puta, onda ih bace jer se lepak i maskara nagomilaju na njima pa prosto izgledaju ružno na oku. Danas ću vam pokazati kako da izvučete maksimum iz veštačkih trepavica i nosite jedan par i preko 10 puta. Sve što vam je potrebno jeste dobra micelarna ili sredstvo za skidanje vodootporne šminke, štapići za uši i vata.


Prvo ćete natopiti vatu na štapiću micelarnom vodom i preći preko trakice koja ide uz liniju trepavica, to će razložiti lepak i biće mnogo lakše da ga skinete nego li da vučete pincetom. Kada to uradite prstima /noktima lagano skinite sloj lepka. Zatim uzimamo čist štapić i obrišemo višak maskare i lepka koji je ostao na traci. Posle toga natopite novi štapić i uklonite ostatke prljavšitine sa celih trepavica. Ja ih na kraju prebrišem natopljenom vatom, čisto da budem sigurna da sam sve očistila. Preporučujem da ovo radite posle svakog nošenja, drastično će produžiti životni vek veštačkih trepavica. Uvek budite pažljive kako ne biste iskidale koju dlaku. Ceo proces zahteva otprilike 5-7 minuta. 

Da li i vi radite nešto slično?
You Might Also Like

12 comments

 1. Ja vestacke trepavice jednom zalepim, pa bacim. Nikad nisam koristila vise puta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iskreno, ne bacaju mi se kad dam više od 10€ na njih pa mi je prešlo u naviku da sve čuvam i negujem ovako :D

   Delete
  2. Ma ja kypim one jeftine sto dobijes deset komada na tresi... To mislim da ni ne moze da se sredi jer su tanke kao perca

   Delete
  3. Može i sa njima :D Doduše ja ih potopim u micelarnu pa se razgradi sve :D

   Delete
 2. Ovaj post mi je trebao, pre nedelju dve sam počela da se igram sa trepuškama tako da sada znam kako da ih sačuvam, wo ho :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nema nazad kad jednom kreneš da ih lepiš :D
   Drago mi je da će post koristiti(:

   Delete
 3. Nisam do sada koristila vestacke trepavice, od skoro sam pocela ali prvo sa onim jeftinijim dok ne savladam tehniku nanosenja. :D

  ReplyDelete
 4. NE ZNAM DA IH METNEM, SVAKE MI SPADNU.... IMAM VELIKE OCI... SMOTANA SAM!!! :D

  RADO BIH IH NOSILA, ALI... PREZNOJIM SE SVAKI PUT I NISTA! XDDDDDDDDDDDDDD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samo dok se naučiš :D
   I dobar lepak čini čuda!

   Delete
 5. Ne mogu da zamislim da ih stavim opet sa onim sasušenim lepkom, tako da radim ovo svaki put. :D

  ReplyDelete