DIY COFFEE MASK & SCRUB

May 19, 2015

Danas vam pišem o jako lakom receptu koji čini čuda za kožu! Dugo sam čitala o dejstvima koja kafa može imati na kožu i pre jedno par meseci sam prvi put napravila masku i oduševila se. Vremenom sam je prilagodila svom tipu kože što predlažem i vama.

Sastojci: kafa (sveže izmlevena), ulje za kožu po izboru, 1 belanac
Kafa pomaže u regulaciji crvenila i ožiljaka od akni kao i kod podočnjaka. Kao piling ona otklanja mrtvu kožu i vraća joj život. Ulje koje dodajete u masku hidrira kožu a belanac je zateže i pomaže kod finih linija!

Today I'll be talking about an amazing skin savior recipe! I've been reading about the benefits that coffee has and I've decided to include it in my skincare a few months ago. You should adjust the ingredients so that it can do it's magic to your skin!

You'll need: Ground coffee, an oil of your choice, 1 egg white

Coffee helps reducing redness, acne scars and puffy eyes! As a scrub it removes the dead skin and brings back life to your face. The oil you'll be adding moisturizes and the egg white tightens your skin and it's great for fine lines!


Sve što treba da uradite jeste da u belanac dodate ulje, izmešate, zatim dodajete kafu dok smesa ne postane homogena i ne previše gusta! Zatim je nanesete na celo lice i čekate dok se ne osuši. Zatim možete samo da je sperete ili iskoristite kao piling!Everything you'll need to do is add the oil to the egg yolk, stir stir stir, add the coffee and stir until it's well blended but don't make it too thick! Then apply it on your skin and wait til it dries. After that you can just rinse it off or you can use it as a scrub!Da li ste probale nešto slično? Kako vam se dopalo?

You Might Also Like

9 comments

 1. Koristim ostatke kuhane kave kao piling na cijelom tijelu, pa i na licu. Nekad dodam malo ulja i šećera unutra, ali uglavnom je to ipak sama kava. I zbilja se vidi razlika na koži. Morat ću probati i tvoju verziju s bjelanjkom.

  ReplyDelete
 2. Moze li se to napraviti u vecoj kolicini pa u neku istrošenu kutiju za kreme ili se uvijek mora na novo praviti?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa ne znam koliko dugo jaje može da stoji u frižideru :/

   Delete
 3. Ovo cu definitivno isprobati kao piling :)

  ReplyDelete
 4. Egg yolk je žumanjak :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sramota me je greške hahah. Hvala ti, verovatno ne bih ni obratila pažnju xD

   Delete
  2. Ma ništa strašno, dešava se.. nego ja specijalno uđoh da vidim kako se pravi sa žumanjkom, rekoh, nisam nikad čula.. :-) Inače, volim i ja ovu masku! Pozdrav!

   Delete