GODDESS ISIS | HALLOWEEN TUTORIALS

October 01, 2014


Možda je nosiva šminka lepša na oko ali ja iskreno mnogo više volim scensku šminku i šminku sa specijalnim efektima. Tu imam mnogo veću slobodu da se kreativno iskažem. S obzirom na to da je highlight ovog meseca Noć Veštica, potrudiću se da odradim makar 5 Halloween look-a, Počevši sa lakim stvarima do onih težih. Ovo danas je jako jednostavan look i nisu vam potrebni proizvodi koji se koriste samo za specijalne efekte, tako da ovo može svako da uradi.

Napomena: Ovo je look koji je inspirisan ovom boginjom (i malo spotom Katy Perry), ne rekonstrukcija njene šminke na mom licu. 1. Crnom senkom ili nekim eyelinerom slabijeg intenziteta iscrtajte liniju kao na prvoj slici. Linija ne mora da bude čista jer će preko toga ići senka pa ćete kasnije svakako očistiti višak.

2. U okviru ove linije ćete na jednu polovinu naneti zelenu senku. Ukoliko imate neku tamnu sa shimmerom iskoristite nju!
3. Na drugu polovinu nanesite zlatnu boju. Ukoliko imate zlatni pigment nanesite i njega preko.
4. Eyelinerom podebljajte linije koje smo na početku izvukli. Potrudite se da to uradite što preciznije. Spoljnu liniju očistite korektorom ili puderom ukoliko ste negde pogrešili.
5. Izvucite eyeliner, malo deblje nego što biste obično i spojite ga sa linijom koju smo prethodno napravili. 
6. Iscrtajte oblik koji vidite na slii ispod. Ukoliko niste vešti eyelinerom možete to i crnom baked senkom. Ukoliko negde pogrešite liniju možete očistiti puderom ili korektorom. Ukoliko ne vidite dobro na slici ispod pogledajte sliku Horusovog oka. 
7. Za drugo oko ćete samo izvući eyeliner na liniji trepavica, slično kao na slici iznad samo bez ovih dodataka niz obraz.
9. Nanesite maskaru i trepavice. Ja sam svoje zaboravila! 
8. Nanesite braon karmin ili bilo koji karmin sa zlatnim ili braon odsjajem. Ja sam nanela zlatnu boju. I to je to. Uz dobar outfit ovaj look je super za neku Halloween žurku. Lako je i ne treba da kupujete ništa povrh šminke koju već imate.

Korišćeni proizvodi
/FACE/
L'Oreal Skin Perfection Primer
L'Oreal Eau De Teint
Maybelline Fit Me Powder
/EYES/
Catrice EyeShadow Base
MUA Glamorous Night palette (green&gold)
NYX Loose Pearl Eyeshadow in Yellow Gold
Maybelline Gel Liner in Black
/LIPS/
Maybelline Jade 75


Kako vam se svideo ovaj look? :)

Sledećeg puta nešto za nijansu teže!

You Might Also Like

19 comments