ABSOLUTE NUDE | CATRICE | REVIEW & SWATCHES

September 17, 2014


Danas vam pišem o paleti koju sam kupila pre mesec dana. Verujem da ste svi već upoznati sa njom, radi se o Catrice Absolute Nude paleti. Nažalost Catrice proizvode ne možete kupiti u Srbiji.


Paleta se sastoji od 6 nijansi od kojih je svaka sa šimerom, znači nema mat boja. Dolazi u čvrstom plastičnom pakovanju sa aplikatorom (koji lično ne smatram korisnim niti kvalitetnim). Na poledjini palete postoji uputsvo za šminkanje, tekstualno objašnjeno sa jednom malo slikom. Ja sam je platila 5,49 €. 

~Šta kaže Catrice a šta mislim ja~
Six trendy longlasting shades - Dugotrajne ne baš, sa prajmer mogu potrajati duže naravno.
They suit everyone - Slažem se, radi se o neutralnim bojama i stvarno pristaju svakome.
Silky&Smooth texture - Ima jako lepu teksturu ali ukoliko se recimo kao ja zamislite i malo duže vrtite četkicu po senci stvaraju se male grudvice.
Ranging from matte to shimmer to metallic - Nema mat boja i recimo da samo poslednje dve mogu da se računaju pod metallic, ako zažmurimo na jedno oko.
Na prvoj slici su prikazani swatchevi bez prajmera a na drugoj sa (očigledan razlog zašto ne treba preskakati primer). Jako mi se dopada predzadnja boja, kao i ova druga (može da posluži kao neki približan dupe za DUST iz UD Naked 3 palete).
Pozitive strane ove palete jesu što i pored obaveznog korišćenja prajmera uz istu boje su super za lak prelaz iz svakodnevnog u smokey look, izmedju ostalog cena je jako pristupačna. Boje same po sebi jesu lepe i pakovanje je čvrsto i malo te je uvek možete staviti u torbu kada idete negde.

Negativne strane jesu to što je pigmentacija zavisna od prajmera i morate dobro napakovati boju da biste dobile pay off kakav recimo imaju Nyx-ove senke i aplikator je užasan.


Da li vi posedujete ovu paletu i da li nam se mišljenja poklapaju? 

Do sledećeg čitanja! 

You Might Also Like

8 comments

 1. Slična je jednoj NYX paleti čija je pigmentacija također osrednja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mislim da znam na koju misliš, doduše mono matte senke su im odlične :)

   Delete
 2. Patim na pigmentaciju, ali i na neutralna sjenila pa ne znam jel mi se paleta sviđa ili ne haha :D Svakako mislim da je zgodna za kolekciju i svakodnevnu upotrebu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam palette junkie tako da sam je svakako kupila :D Uz primer je super tako da ne brini!:)

   Delete
 3. Ovu paletu nabavljam prvom prilikom :D Baš super izgleda... Inače, i meni su sve senke neuporedivo bolje sa bazom, bez nje su nekako "providne"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam iskreno mogla samo sa jednim brendom da izadjem na kraj bez prajmera, inace mi je veliki must have i potpuno se slazem za ovo da su kao providne :D

   Delete
 4. Meni se nijanse jako sviđaju, ali trajnost mi je ipak bitna pa bi ju preskočila. Inače volim njihova sjenila <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pojedinačne senke su im daleko kvalitetnije iskreno, pogotovo baked trio senke! :)

   Delete